Holmenkollen Skifestival

Folkefest i podcast-format for Holmenkollen Skifestival

IMG 13245

I podcasten Folkefest inviterer Holmenkollen Skifestival  idrettsprofiler og entusiaster som Marit Bjørgen, Jon Almaas og Martin Johnsrud Sundby i studio. Som oppvarming til det som skulle bli en folkefest i Kollen snakker de om engasjerende temaer innen skisport og om store og små øyeblikk i Holmenkollen.

Prosjekt status

Ferdigstilt

Samarbeidspartnere

Verdens sterkeste mann

År

2020

Hør podcasten her.

Vil minne folk på skisportens hjerte

Holmenkollen Skifestival ønsket å skape oppmerksomhet rundt årets store folkefest før den var i gang. Fordi Holmenkollen er skisportens hjerte, og åsted for den aller største folkefesten for grenene innen sporten, falt valget på podcast-formatet: 

– Hopp, langrenn, kombinert og skiskyting, alt foregår her. I en podcast fikk vi muligheten til å snakke om aktuelle temaer og historie knyttet til skisporten og Holmenkollen, forteller kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifestival, Ola Tangen.

Fem episoder med sterke profiler

Podcasten består av fem episoder der noen av de fremste skiprofilene i verden snakker om skisport-relaterte temaer de er opptatt av, og om hva Holmenkollen betyr for dem. Martin Johnsrud Sundby, Marius Lindvik, Marit Bjørgen, Jon Almaas, Kristin Sæterøy og Bjørge Stensbøl deler kunnskap og egne historier om å være en barnestjerne, eliteutøver og familiefar, og hva som skal til for å bli en vinnerskalle – for å nevne noe. 

Los & Co står bak konsept og produksjon, med rådgiver Ingunn V. Michelsen som programleder.

– En podcast er mer enn en ypperlig plattform for interessant og relevant innhold. Den har også gitt anledning til å hente innhold fra samtalene til bruk i andre kanaler, forteller Ingunn.

Holmenkollen Skifestival, som består av tre konkurransedager og trekker titusener av publikummere til Holmenkollen for skifest, skulle gått av stabelen 6.—8. mars 2020. 5. mars ble et klart at Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Oslo kommune bestemte å avlyse publikumsarrangementet for å begrense koronasmitte. 

Podcasten Folkefest kan høres på Holmenkollenskifestival.no og i ulike postcastspillere.