NIMI

Team Nimi – Vi har ikke råd til å sitte stille

Inaktivitet er en av vår tids store helseutfordringer og øker risikoen for en rekke sykdommer. Los & Co har hjulpet Nimi med å synliggjøre dette budskapet og vise hvilken effekt aktivitet kan få for livene vi lever.

Prosjekt status

Ferdigstilt

Samarbeidspartnere

År

2018

Nimi, Norsk Idrettsmedisinsk Institutt, er ledende innen idrettsmedisin, muskel- og skjelettplager og godt kjent blant aktive idrettsutøvere. Samtidig er de et medisinsk spesialistsenter for folk flest – med et helhetlig tilbud innen helse- og livsstilssykdommer.

 

Idrett til folket

– Med Landsforeningen for hjerte- og lungesyke som nye eiere, ble det viktig å vise frem hvordan Nimi gjør idrettsmedisinske prinsipper tilgjengelig for alle, og samtidig vise frem LHL fra en yngre og mer aktiv side, sier Andreas Opshaug Bakke, markedsdirektør i LHL.

Løsningen ble Team Nimi, hvor mosjonister og utøvere med ulik alder og fysikk satte seg mål for 2018. Nimi skulle hjelpe dem på vei mot målene, gjennom planlegging, oppfølging og behandling. Samtidig skulle utøvernes vei mot målet også være utgangspunktet for Nimis markedsføring.

– Vi ønsker å være tilstede og relevante i livene til alt fra de som ønsker å komme trygt i form til idrettsutøveren som trenger et støtteapparat. Derfor plukket vi ut deltakere og arrangementer kunne inspirere forskjellige grupper til et aktivt liv. Det gav oss også en arena for å vise frem Nimi sin kompetanse gjennom mange forskjellige kanaler, fortsetter markedsdirektøren.

Webcast-sendinger

Espen Laavegs mål for 2018 var å gjennomføre den ekstreme triatlonkonkurransen Norseman, fra Eidfjord til toppen av Gaustatoppen. Dette resulterte i webcast-sendinger i samarbeid med Norseman, hvor Team Nimi-utøverne, og Nimis fageksperter diskuterte treningsmetodikk og skadeforebygging.

– De fleste skader oppstår når du har gjort for mye, for fort etter å ha gjort for lite for lenge.
Espen Laaveg

Andre utøvere, som Stine Hartmann, er aktive i sosiale medier. Å følge hennes og andre Team Nimi-utøveres trening, skader og konkurranser ble utgangspunktet for innhold i Nimis egne kanaler, som Instagram og Facebook. Team Nimis konkurransemål ble også grunnlaget for sponsorater, i blant annet Xreid Jotunheimen, Ecotrail og Oslos Bratteste, hvor Nimi stilte med eksperter og behandlere.

Nådde Team Nimi målene? Ikke alle. Skader er en del av det å være aktiv. Men det hjelper å ha tilgang til landets fremste fagmiljø, som kan hjelpe deg tilbake i aktivitet. Og alternativet til å være aktiv er uansett verre.