Ny ansatt!

Espen Haugen blir ny daglig leder for Los & Co

Jan Christian Fosseidbråten og Espen Haugen

Espen Haugen er ansatt som ny Managing Director for marketingbyrået Los & Co. Han kommer fra Publicis Gruppen, hvor han var leder for strategienheten. Han blir sentral i arbeidet med å realisere Los & Co sine ambisjoner om videre vekst og en enda sterkere faglig posisjon.

Dato

2020

Skrevet av

Christina Lystad

Kategori

Ny ansatt

Vi er svært glade for å få Espen med på laget. Han er meget sterk faglig og nyter stor respekt hos så vel kunder som kreatører. Erfaringen fra det kreativt solide Kitchen i kombinasjon med teknologisk sterke Starcom er sjelden, og har gitt Espen unik kompetanse sier Jan Christian Fosseidbråten, leder i eierselskapet til Los & Co, Oceans.

Den tidligere partneren i Kitchen har de to siste årene bygget opp Publicis sitt consulting-tilbud – Strategic Studio. Han har mottatt ANFO sin ærespris, men er kanskje mest kjent for boken Effekt – 10 regler for å lage reklame som virker, som han skrev sammen med Anders Erikson.

– Teknologi har visket ut skillet mellom kommunikasjon, media og forretning – kreative byråer har dermed en viktigere og vanskeligere jobb enn noen gang. Los & Co er en uredd gjeng som begynte å jobbe etter dette helhetlige prinsippet lenge før mange andre. Min jobb blir nå å videreutvikle produktet til å bli best-in-class på kreativitet som løser forretningsproblemer, sier Haugen.

 

Fullt kundefokus

Espen overtar etter Bård Skjørtorp, som går over i rollen som Senior Rådgiver hvor han vil jobbe med rådgivning for byråets kunder. I tillegg vil Bård lede interne prosjekter som skal utvikle byråets tjenester videre.

– Bård har gjort en fantastisk innsats. Han har strukturert opp selskapet slik han lovet og lagt et fundament slik at vi nå er rigget for å satse videre, sier Fosseidbråten.

Siden Bård Skjørtorp overtok roret i mars 2017 har Los & Co økt byråinntekten fra 71 MNOK (2016) til 91 MNOK (2019), og driftsresultatet har mer enn firedoblet seg fra et overskudd på 2,8 MNOK i 2016 til 12,9 MNOK i 2019.

– Jeg har ledet Los & Co i snart fire år – to år lenger enn vi først planla. Jeg ble trigget til å gå inn i lederposisjonen fordi selskapet hadde et stort utviklingspotensial, og jeg er stolt av der vi har fått til de siste årene. Nå gleder jeg meg til å jobbe med kunder og fag – og ser frem til å jobbe sammen med Espen for å bygge Los & Co enda sterkere, sier Bård Skjørtorp.