Ny kunde!

Mindre tunnel-tull gir flere oppdrag til Los & Co

Skjermbilde 2019 12 17 14 01 30

Statens vegvesen rehabiliterer Oslo-tunnelene, og omfattende informasjonskampanjer skal hindre køkaos for Oslos befolkning. Los & Co har tidligere håndtert stengingen av Brynstunnelen, og vant også anbudet om neste tunnel ut – Vålerengtunnelen.

Dato

2019

Skrevet av

Kaia Elise Hødnebø Nelson

Kategori

Ny kunde

– Los & Co har bevist at de kan flytte trafikk fra tunnelene våre tidligere. Vi er glade for å ha dem med på laget når vi må gjøre det samme en gang til, bare med en enda mer sentral tunnel, sier Eystein Hanssen i Statens vegvesen Region øst.

60 000 kjøretøy i døgnet

Vålerengtunnelen er en viktig gjennomfartsåre i Oslo, der 60 000 kjøretøy passerer hver eneste dag. I 2020 skal Statens vegvesen rehabilitere tunnelen, med bedre overvåkning og brannsikring. Vålerengtunnelen skal i tillegg forsterkes på vegne av Bane NOR som skal bygge flere togspor over tunneltaket. Fra april blir ett tunnelløp stengt, med store trafikale ringvirkninger.

– Dette vil påvirke trafikkbildet både ved Vålerengtunnelen, og på riksveiene i hele Oslo og i nærmiljøet. En vellykket informasjonskampanje blir avgjørende for å hjelpe en betydelig andel reisende til å velge alternativer. Hvis ikke blir det kø; frustrerende for den enkelte og kostbart for samfunnet, sier rådgiver Christin Elvegård i Los & Co.

Snarvei blir omvei

– Når tunnelen stenger, blir snarveien en omvei, og de gamle omveiene blir de nye snarveiene. Vi bygger videre på erfaringene med Brynstunnelen, og satser på en kombinasjon av å sjarmere og informere. I tillegg vil vi legge enda større vekt på å engasjere lokale krefter, noe vi gleder oss veldig til, sier kreativt team Jan Cato Tangen og Carina Laurhammer. 

Kampanjen vil starte rett over påske 2020.